Založenie a vznik spoločnosti s ručením obmedzeným - Majcherová, Zuzana
Základným právnym predpisom upravujúcim postavenie podnikateľov, obchodné záväzkové vzťahy a iné vzťahy súvisiace s podnikaním je Obchodný zákonník. Kto môže založiť spoločnosť s ručením obmedzeným. Založenie spoločnosti. Vznik spoločnosti. Návrh na zápis do obchodného registra. Zápis do obchodného registra. Námietky proti rozhodnutiu registrového súdu. Konanie v mene spoločnosti s ručením obmedzeným pred jej vznikom. Spoločnosť s ručením obmedzeným ako právny subjekt.