Ropný vrchol a pád - Slovák, Kristian
O kulminácii ťažby sa hovorí roky, no stále sa nevie, kedy vlastne nastane. Od vzniku teórie ropného vrcholu sa už objavilo viacero zaručených dátumov. Niektoré predpovede globálneho ropného vrcholu. Priemerná veľkosť objavených ložísk. Veľká úloha pri zachovaní dostatku ropy pre celý svet je pripisovaná technologickému pokroku.