Nedostatok pracovnej sily ? čoraz viac realita - Krčmáriková, Lea
Keď priemysel na Slovensku kolaboval a nezamestnanosť sa pohybovala vo vysokých číslach, práca vo výrobných firmách sa brala všetkými desiatimi. Dnes ľudia pri hľadaní zamestnania berú veľký ohľad na svoj komfort. Voľných ľudí je málo. Ideálny je dostupný človek. Ľudia nechýbajú len IT priemyslu, málo ich je i v hutníctve či strojárstve. Najžiadanejšie pracovné pozície - neobsadené pracovné miesta. Ľudia začínajú chýbať aj v profesiách, ktoré nekladú vysoké nároky na vzdelanie. Zamestnávatelia už berú do úvahy ľudí, ktorí boli pre nich kedysi absolútne nezaujímaví.