Husserlova teória intersubjektivity ako alterológia nové teórie a tradičná múdrosť vo svetle genetickej fenomenológie - Depraz, Natalie
Dôležitosť Husserlovej teórie intersubjektivity pre súčasný empirický výskum. Charakteristika pojmov: egoická subjektivita, genetická fenomenológia a živé vciťovanie. Do akej miery môže byť Husserlov pohľad na nemluvňatá (deti), zvieratá, duševne chorých ľudí a iných - cudzích ľudí zaujímavý pre empiricko-vedecké koncepcie a pre praktické cesty duchovného sebarozvíjania.