Ambice a schopnosti Evropské unie analýza vojenských operací na podporu míru - Závěšický, Jan
Analýza a komparácia dosiaľ realizovaných vojenských misií na podporu mieru Európskej únie. Realizácia Európskej bezpečnostnej a obrannej politiky. Európska únia, NATO a schopnosť EU riadiť autonómnu akciu. Vojenské operácie EU na podporu mieru: Concordia, Artemis, Althea, a Eufor RDC. Niektoré perspektívy operácií na podporu mieru.