Vplyv exportného výkonu na tvorbu marketingovej stratégie analýza malých a stredných podnikov v SR - Lesáková, Dagmar, 1949-
Cieľom state je predložiť argumenty k téze, prečo by exportný výkon podniku mal byť skúmaný ako nezávisle premenná veličina. Na základe formulovania viacerých hypotéz výskumu autorka analyzuje na vzorke 115 podnikov väzby medzi mierou angažovanosti v exporte, faktormi exportu, charakteristikami exportných trhov a podobou marketingovej stratégie. Minulý výkon zohráva kľúčovú rolu v prijímaní rozhodnutí MSP o exporte a v tvorbe marketingových stratégií.