Bezpečnosť informácií v elektronickom bankovníctve - Cárachová, Magdaléna
Rozvoj IKT a internetu sa premieta aj do oblasti bankovníctva a finančných služieb. Elektronické bankovníctvo umožňuje pohodlnú, rýchlu a hlavne bezpečnú výmenu informácií medzi bankou a jej klientom. Elektronické bankovníctvo - potenciálne problémy, faktory úspechu. Bezpečnosť v elektronickom bankovníctve (elektronický podpis, šifrovanie, archív, ochrana informácií na strane banky a na strane klienta). Z podstaty elektronického bankovníctva, spočívajúcej na závislosti na technológiách, je prevádzkové riziko jednou z najdôležitejších rizikových kategórií.