Vyrovnávací podiel spoločníka v s. r. o. a problémy pri jeho výpočte - Jakubec, Miroslav
Článok rieši problematiku vyrovnacieho podielu v s. r. o. pri zániku účasti spoločníka v spoločnosti. Autori ukazujú, že legislatívna úprava Obchodného zákonníka v tejto oblasti má isté medzery, najmä pri takých špecifických situáciách ako je existencia pohľadávok za upísané vlastné imanie. V budúcnosti by bolo potrebné v zákone lepšie charakterizovať pojem čisté obchodné imanie, keďže pri jeho stotožnení s vlastným imaním spoločnosti, dochádza k paradoxom a v konečnom dôsledku aj k poškodeniu ostatných spoločníkov.