Podnikový datový sklad
Zo skoršej podpornej funkcie sa logistika stáva strategickým konkurenčným činiteľom. Centrom efektívneho logistického systému je riadenie informácií a informačnej technológie. Izolované riešenia v podniku existujú čiastočne vedľa procesne orientovaných riešení. Strategické vyhodnocovanie logistických systémov sa dostatočne nevyužíva. Celopodnikové dátové sklady sú schopné ukladať a zachovávať veľké množstvo informácií, a preto sú ideálnym základom pre analytické vyhodnocovanie podnikových súvislostí. Zhromažďovaním údajov sa dosiahne výstižný obraz podnikových výkonov.