Postavenie, úlohy a význam colnej správy Slovenskej republiky - Lajzová, Barbara
Stručný prehľad histórie colníctva na slovenskom území. Uplatňovanie colnej politiky po vstupe Slovenska do Európskej únie. Rozsah a skladba činností vykonávaných orgánmi štátnej správy v colníctve po vstupe do EÚ. Vlasné zdroje rozpočtu Európskeho spoločenstva. Proces výberu tradičných vlastných zdrojov a odvodu do príslušných rozpočtov. Problematika kontroly a správy spotrebných daní. Príjmy štátneho rozpočtu odvedené colnou správou z dane z pridanej hodnoty.