[Ohrozená kultúra] - Choluj, Vladimír
Recenzia na monografiu: Ohrozená kultúra. Kniha sa venuje ekologickej problematike. Je rozvrhnuta do siedmich kapitol. Autor - Šmajs, J. formuluje povahu a poslanie novej evolúčnej ontológie a požiadavku na jej uvedenie do verejného života.