Prvky ústavnosti v európskom práve - Gyárfáš, Juraj
Historický vývoj pojmu ústava. Atribúty moderných ústav. Základné princípy a idey štátov. Horizontálna a vertikálna deľba moci. Základné práva a slobody. Prvky ústavnosti v textoch európskeho práva. Prvky ústavnosti v judikatúre Európskeho súdneho dvora. Kontrola ústavnosti.