Nositel Nobelovy ceny za ekonomii 1986 - Sirůček, Pavel
James McGill Buchanan, Jr. nositeľ Nobelovej ceny za rozvoj zmluvných a konštitučných základov teórie ekonomického a politického rozhodovania. Pohľad na jeho profesnú kariéru. Hlavné knižné publikácie.