Changes in social accounting matrix with additional assumptions - from open economy to simple - Macák, Michal
Snaha analyzovať zmeny v matici sociálnej zodpovednosti (Social accounting matrix - SAM) s dodatočnými predpokladmi. Matica je založená na údajoch o Slovenskej republike. Slovensko je prezentované ako otvorená ekonomika. Predpoklady sa dotýkajú štruktúry ekonomiky (od otvorenej k jednoduchej ekonomike). Význam ekonomických poznatkov aj pre zdanlivo jednoduché veci.