335 - Pohľadávky voči zamestnancom - Vépyová, Mária
Ekonomické vymedzenie pojmu. Druhy pohľadávok. Časové členenie. Pohľadávky voči zamestnancom. Zápočet pohľadávok, odpis pohľadávky. Pohľadávky sa účtujú v účtovnej triede 3 - Zúčtovacie vzťahy. Na účte 335 sa účtujú rôzne pohľadávky voči zamestnancom (napr. poskytnuté preddavky na cestovné výdavky, preddavky na vyúčtovanie, uplatnenie náhrady voči zamestnancovi). Účtovné doklady.