Technika zabezpečenia rovnováhy - Adamková, Hana, 1969-
Pociťovanie podhodnotenia zamestnancov sa odráža v zníženej kvalite a kvantite výkonu. Cieľom motivačných teórií je odhaliť podstatu a princípy správania zamestnanca a následne ho podľa potreby ovplyvňovať. Prirodzená tendencia zamestnancov vnútorne ohodnocovať svoj výkon a určovať si tak svoju hodnotu v spoločnosti alebo na trhu práce. Vnímanie spôsobu odmeňovania (ohodnotenia) výkonu zamestnancom. Význam komunikácie medzi vedením a zamestnancami.