Nositel Nobelovy ceny za ekonomii 1985 - Sirůček, Pavel
Franco Modigliani (1918-2003) nositeľ Nobelovej ceny za priekopnícke práce v oblasti analýzy spotreby a úspor a za teoretický prínos pri skúmaní podnikových financií a finančných trhov. Stručný pohľad na profesnú kariéru. Hlavné knižné publikácie.