Majetok, ktorý je súčasťou prírodného a kultúrneho dedičstva v kontexte Medzinárodných účtovných štandardov pre verejný sektor - Kovalčíková, Antónia
Základné problémy účtovného zobrazenia majetku, vykazovania v účtovnej závierke a zverejňovania sú riešené v štandarde IPSAS 17 - Dlhodobý hmotný majetok. Majetok, ktorý je súčasťou prírodného a kultúrneho dedičstva tvorí jeho samostatnú časť.