Reflexia riadiacich kompetencií riaditeľmi škôl - Obdržálek, Zdenek
Informácie z výskumu o názoroch riaditeľov škôl na dôležitosť uplatňovania jednotlivých kompetencií pri realizácii manažmentu v škole. Indikátory orientované na jednotlivé kompetencie, ku ktorým sa riaditelia dotazníku vyjadrujú, boli štruktúrované podľa kľúčových modulov riadenia školy. Pri ich napĺňaní indikátormi sa vychádzalo z nárokov kladených na funkciu riaditeľa školy zákonom č. 596/2003 O štátnej správe v školstve a školskej samospráve a z medzinárodného porovnania obsahu vzdelávania riaditeľov škôl.