Odpočítanie dane ako základné právo platiteľa dane z pridanej hodnoty - Rakovská, Jana
Do zákona o DPH boli transponované zásady základného predpisu regulujúceho daň z pridanej hodnoty v rámci jednotného vnútorného trhu Európskej únie - Šiestej smernice Rady 77/388/EHS, ktorá bola s účinnosťou od 1. 1. 2007 nahradená smernicou Rady 2006/112/ES z 28. novembra 2006 o spoločnom systéme dane z pridanej hodnoty. Vplyv komunitárneho práva EÚ. Odpočítanie dane podľa smernice Rady 2006/112/ES.