Risk manažment a poistenie - Fekete, Imrich
Poistenie ako najúčinnejší prostriedok obrany pred rizikom. Pojem riziko a jeho vplyv na podnikanie. Analýza rizík z hľadiska ich poistiteľnosti. Riadenie rizika a poistenie. Ako predchádzať rizikám v podnikateľskej praxi. Krytie rizika z vlastných zdrojov alebo poistením. Pojem poistenie. Poistenie v systéme zabezpečovacích opatrení. Rozhodujúce, dôležité a špecifické druhy poistenia. Zásady v súvislosti s poistením, ktoré by mal poznať podnikateľ.