Řízení a lidé v globálním prostoru
Nástup globalizácie po druhej svetovej vojne. Rozvoj terciárnej sféry ekonomiky. Znalostná transformácia. Koncentrácia globálnych aktivít nielen v hlavných mestách jednotlivých krajín. Medzinárodné organizácie podporujúce globalizáciu. Vplyv globalizácie na vznik nových podnikateľských centier. Veľké rozdiely v mzdách.