Zrod myšlienky kolektívnej bezpečnosti a príčiny neúspechu jej aplikácie prostredníctvom Spoločnosti národov - Weiss, Peter
Analýza okolností a príčin zrodu myšlienky kolektívnej bezpečnosti a jej obsahu, ktorý sa premietol do Paktu o Spoločnosti národov. Vznik Spoločnosti národov. Spoločnosť národov a jej fungovanie. Výsledky činnosti Spoločnosti národov. Príčiny neúspechu Wilsonovho projektu kolektívnej bezpečnosti.