Rozvojová pomoc Slovenskej republiky po vstupe do Európskej únie a ďalších medzinárodných štruktúr - Zolcerová, Valéria
Východiská, súčasný stav a ciele rozvojovej pomoci. Miléniové rozvojové ciele a ich plnenie. Európska únia a dosiahnuté výsledky v rozvojovej spolupráci. Ciele a princípy poskytovania slovenskej rozvojovej pomoci. Etapy vývoja rozvojovej pomoci Slovenskej republiky. Projekty a aktivity pre prioritné krajiny. Projekty pre programovú krajinu Srbsko a Čierna Hora.