Endogénne teórie rastu a hospodárska politika EÚ - Lábaj, Martin, 1982-
Endogénne teórie ekonomického rastu kladú veľký dôraz na skúmanie technologickej zmeny, inovácií, ľudského kapitálu a ich význam a vplyv na konkurencieschopnosť a rast ekonomiky. Príčiny bohatstva národov. Moderné teórie rastu ekonomiky. Príspevok Romera (1986) k teórii endogénneho rastu. Príspevok Lucasa (1988) k teórii endogénneho rastu. Moderné teórie technologickej zmeny a ďalší rozvoj endogénnej teórie rastu. Nová politická ekonómia a politická ekonómia rastu.