Vývoj podnikateľskej štruktúry v poľnohospodárskej prvovýrobe - Gubová, Mária
Článok sprostredkováva údaje o vývoji podnikateľskej štruktúry v období rokov 2001-2005, konkrétne o zastúpení jednotlivých právnych foriem hospodárenia, veľkostnej štruktúre fariem podľa zvolených triediacich kritérií, vrátane typológie fariem - ekonomickej veľkosti a výrobného zamerania. Stav a vývoj vlastníckej štruktúry v poľnohospodárskej prvovýrobe s dôrazom na transformáciu poľnohospodárskych družstiev. Rozhodujúcou východiskovou údajovou bázou pre analýzu vývoja podnikateľskej štruktúry sú údaje ŠÚ SR a Informačné listy MP SR.