Využitie ekonomických informačných systémov pre podporu riadenia v poľnohospodárskych podnikoch - Látečková, Anna
Informačné zabezpečenie riadenia a rozhodovania je dôležitým predpokladom úspešnej manažérskej práce. Informačné systémy aplikované v poľnohospodárskych podnikoch v súčasnom období plne neuspokojujú nároky manažérov. Je preto potrebné riešiť aktualizáciu podnikových informačných systémov tak, aby boli zabezpečené požiadavky pre účinné ekonomické riadenie. V článku sú uvedené tri možné spôsoby aktualizácie, ich výhody a nedostatky. Je dôležité vytvárať v podnikoch informačné systémy na základe jednotnej údajovej základne, pričom musí byť zohľadnený špecifický charakter poľnohospodárskej výroby.