Prognóza producentských cien potravinárskej pšenice v SR na január až november 2007 - Viktorínová, Božena
Prognózovanie producentských cien potravinárskej pšenice metódou spektrálnej analýzy. Autorka mala k dispozícii časový rad mesačných údajov od januára 1998 do decembra 2006, ktoré použila pre výpočet prognózy. Prognóza by sa mala len veľmi málo odchylovať od skutočnej hodnoty. Model nie je však imúnny voči nepredvídateľným umelým zmenám, ktoré vzniknú netrhovým spôsobom.