Identifikácia efektívnych ciest zviditeľňovania mladých výskumníkov (sumarizácia poznatkov z vybraných krajín) - Antalová, Mária, 1952-
Mladí výskumníci ako špecifická sociálna skupina, vyznačujúca sa veľmi podobnými charakteristikami vo všetkých vybraných krajinách. Problémy ich zviditeľňovania. Podmienky v oblasti vedy a výskumu v niektorých postkomunistických krajinách a v Turecku. Sociálny status mladých výskumníkov vo vybraných krajinách. Postoje verejnej mienky k vede a technike a ich vplyvu na rozvoj spoločnosti.