Ekonomická teorie německé historické školy - Lisý, Ján
Historická škola je učenie, ktoré ovládlo nemecké ekonomické myslenie od 40. rokov 19. storočia až do 30. rokov 20. storočia. Ekonomické učenie F. Lista (1798-1848). Predstaviteľov historickej školy rozdeľujeme na : staršiu historickú školu (W. Roscher, B. Hildebrand, K. Knies) a mladšiu historickú školu (1. generácia - G. Schmoller, A. Wagner, L. Brentano, K. Bücher, G. Knapp a 2. generácia - W. Sombart, M. Weber). Stručná charakteristika ich učenia.