EHIC a komerční cestovní pojištění - Fuchs, Vladimír
Systém EHIC (European health insurance card) garantuje občanom EU prístup k základnej definovane zdravotnej starostlivosti na celom území EU. Poistné plnenie z komerčného cestovného poistenia a potenciálny regres plnenia u príslušnej zdravotnej poisťovni. Postavenie zdravotných poisťovní v roli subjektu EHIC. Klient v systéme EHIC. Poskytovatelia lekárskej starostlivosti.