Gender segregation in the labour market placed in the context of educational segregation: cross-national comparison - Valentová, Marie
Teória a výskum v oblasti rodovej segregácie na trhu práce. Rodová segregácia v zamestnaní. Faktory ovplyvňujúce rodovú segregáciu v zamestnaní. Vzdelanie a rodová segregácia na trhu práce. Empirická časť. Hlavné otázky výskumu, indikátory, hypotézy, údaje. Výsledky analýz. Úroveň rodovej segregácie na trhu práce a vo vzdelaní. Vzťah medzi rodovou segregáciou na trhu práce a vzdelanostnej rodovej segregácie.