Neplatnosť spoločnosti s ručením obmedzeným - Fekete, Imrich
Spoločnosť s ručením obmedzeným zanikne, ak súd vysloví jej neplatnosť. Neplatnosť spoločnosti je inštitútom, ktorý bol do nášho právneho poriadku zavedený zákonom č. 500/2001 Z.z. Zmyslom neplatnosti spoločnosti je privodiť jej zánik, ak spoločnosť nevznikla v súlade s právnymi predpismi. Zákonné dôvody neplatnosti spoločnosti. Právne následky vyslovenia neplatnosti spoločnosti.