Prenájom pracovných síl zo štátov EÚ - Karolová, Gabriela
Dočasné pridelenie zamestnanca na výkon práce k inému zamestnávateľovi patrí v EÚ k atypickým formám zamestnania - označuje sa tiež za dočasné zamestnanie. Vyslaní zamestnanci, ich rodinní príslušníci. Sloboda pohybu občanov EÚ a ich rodinných príslušníkov. Požičiavanie, či prenájom zamestnancov z členských krajín EÚ. Medzi základné ciele komunitárneho práva vo vzťahu k požičiavaniu zamestnancov patrí zásada rovnakého zaobchádzania vo vzťahu k podstatným pracovným podmienkam, aké platia u užívateľského zamestnávateľa. Pracovnoprávne vzťahy zamestnancov vysielaných z územia členského štátu EÚ na územie SR.