Analýza komunikačných chýb a ich podiel na získaní grantov na podporu regiónov EÚ - Gertler, Ľubomíra, 1977-
Úspešnosť regionálnej politiky Európskej únie je v mnohom podmienená zvládnutím a narábaním s dorozumievacím kódom v komunikačnom procese. Bariéry, ktoré môžu v komunikačnom procese vzniknúť môžu mať priamy finančný efekt - finančnú stratu, ktorá je vyjadrená percentom čerpania európskych fondov určených na rozvoj regiónov. Analýza podmienok získania grantov z hľadiska odchýlok v dorozumievacom kóde. Súčasný stav získaných grantov vo vybranej oblasti - cestovný ruch a ich vyhodnotenie z hľadiska komunikačných chýb.