Vymeriavací základ zamestnanca pre zdravotné poistenie - Kaveschánová, Silvia
Zdravotné poistenie upravuje zákon č. 580/2004 Z.z. o zdravotnom poistení v znení neskorších predpisov, ktorý upravuje podmienky poskytovania zdravotnej starostlivosti a služieb a zároveň definuje zdravotné poistenie ako verejné zdravotné poistenie a individuálne zdravotné poistenie. Verejné zdravotné poistenie - povinné a dobrovoľné. Vymeriavací základ zamestnancov, príjmy, ktoré nie sú súčasťou vymeriavacieho základu zamestnanca.