Úloha prognóz v procese predvídania rizika v oblasti regionálneho rozvoja z aspektu komunikácie - Gertler, Ľubomíra, 1977-
Významná úloha vydefinovania a komunikácie rizikových faktorov v procese prognózovania. Prognózovanie ako faktor limitovania rizika a neistoty regionálneho rozvoja. Komunikovanie prognóz ako nástroj dynamiky rozvoja regiónu. Prognózy ako východisko koncipovania komunikácie regiónu.