Efektívna správa informačného obsahu podniku - Cárachová, Magdaléna
Enterprise Content Management (ECM) je komplexné riešenie, ktoré zasahuje do všetkých oblastí fungovania firmy, nakoľko sa neobmedzuje na prácu s určitým typom informácie, zahrňuje všetky informácie organizácie, ako aj procesné a legislatívne aspekty práce s nimi. Súčasti ECM. Systémy, ktoré realizujú primárnu informačnú podporu sú rutinne využívané, spracovávajú veľké množstvo údajov, ktoré súhrnne tvoria firemný obsah. V súlade s týmto trendom sa presadzuje koncept ECM systémov - systémov pre správu firemného obsahu. Ide o integrovanú správu všetkých typov firemných údajov, štruktúrovaných, ako aj neštruktúrovaných. Dôležitým momentom ECM je silná väzba medzi úložiskami údajov, či dokumentov a procesnou schémou firmy. Vývoj v oblasti ECM je podobný tomu, čoho sme boli svedkami v prípade celopodnikových ERP riešení - aj oblasť správy informácií smeruje k integrácii a univerzálnosti.