Japonské ATM využívají biometrii
Snaha o účinný boj proti krádeži identity, biometrická identifikácia. Využitie prevažne v Japonsku. Dva štandardy rozpoznávania kapilár: Fujitsu versus Hitachi. Prepojenie týchto dvoch systémov je zložité.