Závislosť nákladov od vyťaženosti výrobnej kapacity - Marušin, Ján
Pre výrobu v najširšom ponímaní sú potrebné výrobné faktory, ktorými sú dlhodobý hmotný majetok, materiál, riadiaca a výkonná práca. Všetky tieto faktory majú v podniku svoju kapacitu zodpovedajúcu úrovni vedecko-technického rozvoja. Závislosť priemerných nákladov od stupňa vyťaženosti. Závislosť variabilných nákladov od vyťaženosti. Závislosť zmiešaných nákladov od stupňa vyťaženosti výroby. Plánovanie nákladov pre rastúci objem výroby.