Rozsiahla harmonizácia úpravy zákonného auditu v rámci Európskej únie v návrhu nového zákona o audítoroch, audite a dohľade nad výkonom auditu
Implementácia Smernice Európskeho parlamentu a Rady č. 2006/43/ES o štatutárnom audite ročných účtovných závierok a konsolidovaných závierok - jej cieľom je rozsiahla harmonizácia požiadaviek týkajúca sa zákonného auditu, rozširuje rozsah bývalej 8. smernice EÚ. Zoznam audítorov a audítorských spoločností. Vzájomné uznávanie kvalifikácie v oblasti auditu. Sústavné vzdelávanie audítorov. Bezúhonnosť, nestrannosť a odborová spôsobilosť audítorov. Slovenská komora audítorov. Zriadenie Úradu pre dohľad nad výkonom auditu a jeho úlohy. Financovanie činnosti Úradu a komory.