Život v idei (K storočnici Jana Patočku a Igora Hrušovského) - Bakoš, Vladimír
Jan Patočka a Igor Hrušovský - zakladateľské osobnosti modernej českej a slovenskej filozofie. Patočkova filozofia existencie: život v pravde, zápas o priestor vnútornej slobody. Hrušovského teória bytia: dialekticko-štrukturálne ponímanie sveta, ontické bytie, ontotvorný subjekt.