Postup Evropské unie při vytváření jednotného kapitálového trhu. Dopady na eminenty veřejně obchodovaných cenných papírů. - Mašková, Eva
Finančné výkazníctvo: medzinárodné účtovné štandardy, ukazovatele finančnej výkonnosti mimo rámec účtovnej závierky, smernice EÚ o harmonizácii požiadaviek na priehľadnosť informácií o eminentoch, ktorých cenné papiere sú prijaté k obchodovaniu na regulovanom trhu. Správa a riadenie podnikov: smernice, doporučenie o podpore vhodného systému odmeňovania členov správnych orgánov, doporučenie o úlohe nevýkonných členov predstavenstva, dozornej rady a o výboroch. Voľný pohyb kapitálu, ochrana akcionárov: smernice.