Život ako najvyššia hodnota a problematika eutanázie - Koganová, Viera
Uchovanie a ochrana života človeka - najvyšší mravný príkaz pre všetkých ľudí, pre celú spoločnosť. Takmer všetky deklarácie ľudských práv zakotvujú právo na život. Problém eutanázie a jeho vývoj v priebehu storočí. Právo nevyliečiteľne chorých na eutanáziu - stanovisko rôznych medzinárodných organizácií. Právne otázky eutanázie.