Divergence of some socio-economic indicators between rural and urban areas in Slovakia - Buchta, Stanislav
Zhodnotenie sociálno-ekonomického vývoja na Slovensku z pohľadu mestských a vidieckych regiónov v rokoch 1999-2005 na základe analýzy regionálnych socio-ekonomických indikátorov. Tento vývoj je charakteristický prehlbujúcou sa diferenciáciou medzi mestskými a vidieckymi okresmi v oblasti demografickej štruktúry obyvateľstva, zamestnanosti, nezamestnanosti, úrovne miezd a podnikateľských aktivít.