Jubileum Registra bankových úverov a záruk v SR - Kátrik, Ladislav
Register bankových úverov a záruk (1997), ktorý vedie a spravuje NBS pre bankový sektor SR, vznikol podľa vzoru centrály úverových rizík vo Francúzsku. Úverové registre iných krajín. Prvých päť rokov existencie Registra. Za uplynulé desaťročie sa stal dôveryhodným centrálnym informačným zdrojom pre bankové subjekty v oblasti úverovej obchodnej politiky. Má podpornú úlohu pri obozretnom podnikaní bánk a pobočiek zahraničných bánk v SR a zároveň je aj zdrojom informácií pri ich akvizičnej činnosti.