Dátové centrá - Vaculík, Juraj
Dátové centrum ako miesto (budova, miestnosť), kde sú umiestnené servery, zariadenia a potrebná infraštruktúra centrálnych služieb. Ochrana firemných dát pred stratou. Požiadavky na bezpečnosť dátových centier - kontrola priestorov, protipožiarna ochrana, zálohy, elektronická bezpečnosť, nepretržité napájanie elektrickou energiou. Sieťová infraštruktúra dátových centier. Monitoring a údržba zariadení. Zálohovanie dát. Klimatizácia. Využitie služieb (outsourcing) profesionálnych dátových centier.