Dynamické zaistenie - Medveďová, Vladimíra
Podstata dynamického zaistenia. Stratégia stop-loss. Realizácia stratégie stop-loss pri zmene spotovej ceny. Zaistenie pomocou faktora delta. Vývoj delty pri zmene spotovej ceny. Využitie faktora delta na zaistenie. Výpočet počtu opčných kontraktov potrebných na zaistenie. Chyba delty kúpnej opcie. Zaistenie pomocou parametra gamma. .