Sarkozy a evropská integrace - Eichler, Jan
Zdôraznenie "hlbokej viery v európsku integráciu" nového francúzskeho prezidenta Nicolasa Sarkozyho v jeho prvom povolebnom prejave. Náväznosť na dedičstvo predchodcov. Základné Sarkozyho premisy. Sarkozyho predstavy o ďalšom rozvoji Spoločnej zahraničnej a bezpečnostnej politiky EÚ. Dôraz na štruktúrovanú spoluprácu v rámci Spoločnej zahraničnej a bezpečnostnej politiky. Zachovanie samostatnosti a nezávislosti všetkých členských krajín Európskej únie.