Prezidentské volby ve Francii: sázka na reformu - Müller, Zdeněk
Predvolebná kampaň vo Francúzsku. Dobrá medzinárodná situácia Francúzska verzus slabý ekonomický rast a vysoká nezamestnanosť. Obavy z euroglobalizácie. Francúzske "nie" v referende o euroústave. Kríza identity. Problematika imigrácie. Postoj Sarkozyho k moslimským prisťahovalcom. Slabé stránky ľavicovej alternatívy prezidentských volieb. Volebná kampaň Ségolene Royalovej. Víťazstvo N. Sarkozyho a perspektíva ozdravenia pracovného trhu a zvýšenia ekonomickej výkonnosti.